سی وهفتمین جلسه کارگروه گمرک با حضور مدیر سازمان اموال تملیکی استان قم برگزار شد.

در این جلسه که با حضور اعضای کارگروه گمرک و تجارت خارجی وآقای اصغری مدیر سازمان جمع آوری و فروش  اموال تملیکی استان قم برگزار شد در ابتدا دبیر اجرائی کارگروه جناب حجت الاسلام دکتر زارعی محمودآبادی ضمن خوش آمد گویی در مورد هدف و نحوه شکل گیری و فعالیتهای کارگروه و همچنین مباحث مطرح شده در جلسه قبل توضیحاتی دادند.

سپس آقای اصغری در ادامه مباحث جلسه قبل کاگروه گفتند: در اموال تملیکی با چند نوع کالا مواجه هستیم؛ قاچاق، متروکه و ضبطی که سازمان در مواجهه با هر کدام وظایف خاص خود را دارد.

ایشان در توضیح کالاهای متروکه گفتند: اگر کالا اظهار شود ولی جزء کالاهای ممنوعه باشد در مهلت قانونی هیچ اقدامی جهت ترخیص یا بازگشت دادن کالا به مبدا انجام نشود این کالا به عنوان کالای مترکه به اموال تملیکی تحویل داده می شود. و با رای حاکم شرع (نماینده مقام معظم رهبری و قوه قضائیه در سازمان) سازمان آن کالا را تحویل می گیرد و با کسب همه مجوزهای سازمان استاندارد و بهداشت و ...  کالا را می فروشد. 10 درصد از درآمد فروش بابت هزینه های دولت به خزانه واریز می شود و با کسر سایر هزینه ها بقیه پول حاصل از فروش به مالک کالا داده می شود.

سپس ایشان در توضیح حالت اعاده کالا گفتند: صاحب کالا (در صورتی که کالا متروکه باشد نه قاچاق ) می تواند خودش به سازمان اموال تملیکی مراجعه نموده و با پرداخت 10 درصد حق سازمان و حقوق دولت و سایر هزینه ها کالا را تحویل بگیرد. همچنین صاحب کالای متروکه می تواند و با پرداخت 2 و نیم درصد یک ماه از سازمان مهلت گرفته و خودش امور مربوط به اخذ مجوزها و ترخیص کالا را انجام دهد و کالای خود را تحویل بگیرد و چنانچه نتوانست در این مدت یک ماهه مجوزها را کسب و اقدام به ترخیص کالا کند سازمان اموال تملیکی با اخذ 10 درصد ارزش کالا مجوزهای لازم برای ترخیص کالا را اخذ و کالا را به صاحب آن تحویل می دهد.

بحث امحاء کالاهای فاسد نیز از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

در پایان به درخواست اعضای جلسه ایشان به برخی از مشکلات اجرائی سازمان نظیر عدم وجود دادگاه تجدید نظر در استان و ارجاع پرونده ها به تهران و همچنین مشکلات مربوط به اخذ مجوزهای لازم جهت فروش کالا و طولانی شدن روال های اجرائی آن و کمبود انبارهای لازم و عدم وجود سردخانه در انبارهای سازمان که منجر به فساد برخی کالاها می شود؛ اشاره کردند.